fbpx [

Slik blir nye Østbanehallen

1. oktober 2013 stenger dørene på Østbanehallen slik vi kjenner den. Innen de åpner igjen vil bygget ha gjennomgått omfattende oppussings- og fornyelsesarbeider, og fremstå i helt ny drakt under navnet Ø.

Både utbygger Rom Eiendom og flere av hallens nye leietakere var til stede utenfor Østbanehallen da den offisielle tildukingsseremonien, som markerte at det viktige arbeidet med å pusse opp og fornye bygget nå igangsettes, fant sted.

– Ambisjonen er at Ø skal bli et helårs torg som hele Oslo kan benytte og være stolte av at utgjør selve inngangsporten til byen for mange besøkende, sier Trond Rusten, prosjektdirektør i Rom Eiendom.

Satsingen kommer som et resultat av at Østbanehallen i mange år har hatt en noe ubestemmelig tilværelse med et mylder av forretninger og spisesteder. Nå skal bygget løftes til å stå i stil med den historien og kulturarven som det bærer med seg.

Skal møte ethvert behov
– Vi har jobbet lenge og hardt med å få på plass en god miks av spisesteder og forretninger til Ø, som alle sammen kan møte ulike behov og fylle ulike sosiale funksjoner, sier Trond Rusten.

Med blant annet et fransk-italiensk brasserie, en gastropub, en sushibar og et 500 kvm matmarked, skal man som besøkende på Ø kunne spise godt til alle døgnets tider. Man skal kunne få vite alt om Oslo og hva som skjer i byen på Turistinformasjonen. Og man skal kunne sove godt på Comfort Hotel Grand Central – som sammen med restauranten Bella Bambina allerede nå er åpent og utgjør en forsmak på hva Ø skal være.

– Ø er rett og slett sammensmeltningen av disse ulike spisestedene og forretningene til en helt spesiell helhet innenfor Østbanehallens unike arkitektoniske rammer – som vi også vil løfte til et helt nytt nivå, forteller Rusten.

Et moderne torg i et klassisk bygg
Det er med stor respekt for Østbanehallens historie og klassiske arkitektur at arbeidene det neste året vil bli utført. Byggets historiske deler vil restaureres og settes tilbake til den standen de opprinnelig var i, mens nye, moderne elementer vil legges til som en tydelig kontrast.

– Vi har sett til de fineste torgplassene vi vet om for å prøve å gjenskape følelsen av et utendørs torg med belysning, grønne trær og vannspeil. Fordelen er imidlertid at torget vil være inne og derfor kunne brukes hele året. Vi vil skape en kontinental følelse i hallen – med en roligere atmosfære enn hva Jernbanetorget og Oslo S kan tilby, sier Trond Rusten.

Mens vi venter på Ø
Når Østbanehallen stenges for gjennomgang vil det naturlig nok føre til enkelte ulemper for de som benytter området hver dag. Ubehaget skal imidlertid minimeres gjennom tydelig skilting og gode alternative gjennomfartsruter.

– Og ikke minst jobber vi knallhardt for å sikre at nye Ø blir så bra som mulig – så resultatet blir verdt ventetiden, forteller Rusten.

Rom Eiendom ønsker å korte ned ventetiden frem mot åpningen ved å vise frem alt hovedstaden Oslo allerede har å by på. Gjennom alt fra mat til musikk vil de i tiden frem mot åpningen gi en forsmak på hva Ø skal være.

– Vi ønsker at ventetiden skal være fylt av gode opplevelser, og vi ønsker at befolkningen i Oslo skal vente sammen med oss, sier Rusten.