fbpx [

Dette kommer på Ø

I starten av februar åpner Østbanehallen i Oslo. Nå er alle restaurantene, kafeene og butikkene klare. Her får du oversikten over alt som kommer på Oslos nye møteplass, inne i den gamle toghallen, som snart vil fremstå som et innendørs torg for Oslos innbyggere, tilreisende og turister. 

– Vi veldig glade for at vi har fått på plass en så god miks av spisesteder og forretninger på Ø. Hvert enkelt konsept vil møte ulike behov og fylle ulike sosiale funksjoner på det som blir Oslos eneste innendørs torg, omkranset av høye trær og stemningssatt av en naturlig belysning som endrer seg gjennom døgnet og gir publikum en følelse av å være ute, selv når de koser seg inne i varmen midt på vinteren. Vi er overbevist om at vi har samlet et lag som har alt som trengs for å gjøre Ø til en deilig møteplass for byens mange innbyggere og tilreisende, sier Trond Rusten, prosjektdirektør i Rom Eiendom.

Innenfor den unike rammen som det restaurerte Østbanehall-bygget vil bli, kommer Ø til å bestå av totalt seks restauranter, to kaffebarer, fire butikker, en isbar, turistinformasjonen, et hotell og et matmarked. Her er oversikten over alt som kommer på Ø.

Brazzeria blir en fransk-italiensk restaurant som vil forene det franske brasseriet og den italienske pizzeriaen med både klassiske franske retter og steinovnsbakt italiensk pizza. Med stor respekt for både franskmennenes og italienernes stolte mattradisjoner, vil kjøkkenet til Brazzeria tilby en rekke fristende retter som spenner over hele spekteret – fra de helt enkle og over til de mer raffinerte matopplevelsene. I kombinasjon med atmosfæren i det storslåtte lokalet, som var det gamle billettkontoret på Østbanen, vil Brazzeria bli en helt unik opplevelse.

Spuntino Focacceria og Bar blir tilknyttet Brazzeria og vil ligge ute i selve hallen. Her kan man spise et raskt, lite måltid hele dagen eller man kan ta med seg en Spuntino-pose på vei til toget eller jobb. Signaturretten blir Pizza Al Taglio, rett fra steinovnen, slik man får den i Roma. I kaffebaren kan man ta seg en kaffe i forbifarten eller sette seg ned med en cappuccino for å se på livet som går forbi. Her kan man også nyte en italiensk frokost på vei til jobb eller kose seg med noe i glasset i baren på kveldstid.

Opland Burger & Steak vil servere «Homestyle burgers, smoked barbecue and steaks from the farm» alt tilberedt på trekullgriller. Restauranten har også en egen bar med øl- og vinrom, samt  moderne møterom som de leier ut til både bedrifter og privatpersoner. Her kan du booke frokost-, lunsj- og middagsmøter med dine forretningsforbindelser.

collage_3
Spennende tilbud: Det blir en god miks av forskjellige spisesteder og forretninger å velge mellom for de besøkende på Ø.

Fjøla blir en restaurant med norske råvarer i fokus. Fjølas kjøkkensjef blir Christer Rødseth, et av Norges mest lovende kokketalenter. Tross sin unge alder, har han som commis blitt kåret til verdensmester i kokkekunst to ganger. På Fjøla møter det tradisjonelle det moderne, og du vil alltid få rause porsjoner som vil gjøre deg både mett og lykkelig. Til maten har Fjøla et rikt utvalg av drikke, enten det er øl, vin eller barrista-kaffe. Fjøla serverer både frokost, lunsj og middag.

Royal Gastropub vil tilby et rikholdig utvalg av øl, både lokalt brygget og fra mange av verdens kontinenter. Her serverer de kortreist håndverksøl fra sitt mikrobryggeri i Nydalen, og god og real pubmat som kjøttrike hamburgere og sprø fish n´chips. Royal blir et sted for folk flest, med stor bar og en lun atmosfære – en klassisk pub, for folk som setter pris på godt øl og god mat.

Bella Bambina, drives av mesterkokk Ole Jonny Eikefjord og ligger vegg i vegg med hotellet. Bella Bambina serverer hjemmelaget pasta og klassiske italienske retter. Her kan gjestene få en autentisk smaksopplevelse, selv om man er på farten og kanskje ikke har så god tid. Bella Bambina er tilknyttet hotellet.

Yo! Sushi blir et sted med sushi av høy kvalitet – tilberedt på stedet og servert i et forrykende tempo. Sushien serveres på bånd foran gjestene, som selv velger hva de ønsker – en serveringsmetode som kalles kaitenzushi i Japan. Det er Fast, Fun and Fresh som gjelder, men med et bredt utvalg av vin og drikke, er det også et sted for lengre og bedre måltider. I tillegg har Yo! Sushi et rikt utvalg av varme retter som lages i restauranten og enkelt kan tas med på toget eller med hjem.

Steam Kaffebar er opptatt av kvalitet i alle ledd. De vil jobbe for å gi deg den beste kaffeopplevelsen og satser stort på høy kvalitet og barrista-kunnskap i kombinasjon med lav terskel og hyggelig service. Alle, enten man er på farten eller har god tid, skal kunne få en god kopp kaffe på Steam. Kaffebaren vil dessuten ha et rikholdig utvalg av bakervarer og deilige, hjemmelagde småretter, som du både kan sette deg ned og spise og ta med deg når du er på farten.

Isbaren Ben & Jerrys mål er å lage den aller beste isen på den aller snilleste måten. Det gjør de gjennom en bærekraftig meieriproduksjon, bruk av frittgående høner, klimanøytral produksjon og bruk av Fairtrade-sertifiserte ingredienser. Alt for å forbedre livet til bøndene, styrke lokalsamfunn og beskytte miljøet. Iskremselskapet som Ben & Jerry har bygget opp er like legendarisk som iskremen er euforisk.

Dropsen er spesialist på sjokolade, som fører den fineste handlagede konfekten og andre sjokoladespesialiteter fra hele Europa og verden forøvrig. Dropsen kan tilby over 1500 forskjellige sorter og er kjent for stor bredde og dybde i sortimentet.

Flavours food market blir et matmarked med ferske kvalitetsprodukter på hele 500 kvm. På Flavours får du både spennende ingredienser til å lage mat hjemme og ferdige måltider til å ta med eller nyte til lunsj. Flavours tilbyr blant annet ferske brød og andre bakervarer, salat, frukt og grønt, og ferdige måltider. De vil tilby et bredt utvalg av øl og det du ellers måtte ønske av mat og drikke.

collage_4
Ulike funksjoner: Hvert enkelt konsept skal møte ulike behov og fylle ulike sosiale funksjoner i hallen.

Blomsterglede blir en fagbutikk som tilbyr sine tjenester innenfor både blomster, inne- og uteplanter. Her lager de alle sine buketter selv, så de holder seg friske og flotte så lenge som mulig. Det betyr imidlertid ikke at det må ta lang tid å plukke med seg en bukett, da det alltid vil bugne av friske ferdigbuketter som du kan plukke med deg utenfor butikken – for eksempel på vei til toget. 

L’Occitane vil tilby hudpleieprodukter og dufter som er inspirert av gamle tradisjoner fra Provence og landene rundt Middelhavet. En perfekt gavebutikk, med produkter som er basert på naturlige og økologiske ingredienser med sporbar opprinnelse. Et resultat av grundig forståelse og bred kunnskap om plantenes iboende krefter og egenskaper.

Oliviers&Co har spesialisert seg på høykvalitets olivenolje og kulinariske spesialiteter fra Middelhavslandene. Oliviers&Co er mer enn butikk – det er et sted for dialog om mat og matkultur. Olivenoljene er selve ryggraden i Oliviers&Co, men her finner du også balsamico, pesto, tapenader, oliven, pastasauser og mye mer.

Comfort Hotel Grand Central tilbyr sentral overnatting midt i hjerte av Oslo. Hotellet holder åpent i hele ombyggingsperioden, og har et sterkt konsept med kvalitet på de områdene som betyr noe for gjestene. Hotellet har spennende design, behagelige senger og god frokost. Det er et unikt hotell som tar Østbanehallens historiske betydning på alvor – du kan blant annet sjekke inn på jernbanedirektørens kontor fra 1892. 

VisitOSLO blir hovedstadens offisielle besøks- og informasjonssenter for byens besøkende og innbyggere. Her vil man ha mulighet til å benytte seg av både digitale medier og tradisjonelle samtaler for å få informasjon om hva som skjer i Oslo – alt fra museer, attraksjoner, byens arkitektur og design, spise- og utesteder, musikkscener og festivaler, hva som skjer i byen akkurat nå, skjulte perler, de ansattes personlige tips og mye mer.

Oslo Gift Shop kommer til å dele lokaler med VisitOSLO. Det blir en gavebutikk med klassiske norske gaveartikler som troll, lusekofter og ullsokker. Enten man ankommer Oslo med fly, tog, båt eller buss er det stor sannsynlighet for at turen går innom Ø – og da er Oslo Gift Shop stedet hvor du finner det beste utvalget av gaver og suvenirer.