fbpx [

Spis og drikk som en konge på Royal Gastropub

I Kongens gamle venteværelse på Østbanehallen serverer Royal Gastropub klassisk amerikansk pubmat og et rikt utvalg av både lokalt brygget og utenlandsk øl.

«Be royal to yourself – and others», lyder mottoet til gastropuben Royal som tilbyr sine gjester et rikholdig utvalg av øl, og ekte amerikansk pubmat i stilriktige omgivelser. Henrik Wahlstrøm er Sentral Kjøkkenleder for Akershusgruppen, som står bak satsingen, og er opptatt av å sikre autensitet og ordentlig håndverk i alle ledd. Derfor har han blant annet reist på studietur til New York på jakt etter den ekte amerikanske pubmaten.

– Hamburgere, mac n’ cheese, lobster rolls og american pancakes, ramser Wahlstrøm opp entusiastisk, og beskriver hvordan hamburgerkjøttet blir egenhåndig kvernet på pubens kjøkken for å sikre høyeste kvalitet.

Øl for enhver smak
På en gastropub er imidlertid øl vel så viktig som mat, og på Royal er ølutvalget både stort og variert. Akkurat som oppskriftene på kjøkkenet er mange av gastropubens øltyper være importert fra statene, sammen med et godt utvalg av lokalt brygg. Eierne av Royal er de samme som står bak anerkjente Amundsen Bryggeri i Nydalen.

Royal vil servere 20 forskjellige ølsorter på tapp, og rundt 40 ulike sorter på flaske. Forholdene burde dermed ligge til rette for mang en spennende ølopplevelse i klassiske pub-omgivelser.

Kongelige omgivelser
Navnet Royal kom nesten av seg selv, da pubens lokaler fungerte som Kongens eget venteværelse i de dager da Hans Majestet i all hovedsak benyttet seg av tog for å besøke ulike deler av kongeriket.

– Den delen av puben som tidligere var venterom har fått det passende navnet «Kongens rom», har begrenset antall plasser og egen inngang fra sjøsiden, forteller Laila Sagmyr Hansen, som er daglig leder på Royal.

Royal ligger sentralt plassert blant de andre spisestedene i hallen, og samarbeider med naborestauranten Brazzeria om å arrangere afterwork på fredager, hvor folk kan feire arbeidsukens slutt og helgens ankomst med god mat og drikke.

Telefon: 21 08 22 72
Her finner du åpningstider
Vi tilbyr Take Away via Foodora.