fbpx [

Åpningen av Østbanehallen

Byrådsleder Stian Berger Røsland og Riksantikvar Jørn Holme var blant dem som tok del i gjenåpningen av Østbanehallen. Bygget nederst på Karl Johan fremstår nå som et helt nytt bygg innvendig.

Trond Rusten er prosjektdirektør i ROM Eiendom, og har ledet arbeidet fra første stund. Han forteller at det var en utfordring å tilpasse bygget til dagens tekniske krav, samtidig som man skulle beholde den autentiske gamle hallen.

– Østbanehallen fortjener all den respekt det kan få. Bygget er et signalbygg i Oslo, både arkitektonisk og kulturhistorisk. Oppgaven med å gi bygget sin verdighet tilbake er ikke noe vi har tatt lett på. Vi har gått løs på oppgaven med stor respekt for byggets arkitektoniske verdier, og er stolte over resultatet, sier Rusten som vil berømme samarbeidet både med byantikvar og riksantikvar.

– Ny og viktig brikke i fortellingen om Oslo
Byrådsleder Stian Berger Røsland mener Østbanehallens nyåpning kommer til å gjøre Norges største kollektivknute til en destinasjon i seg selv, og han roste alle bidragsyterne som har hjulpet til med å oppdatere dette viktige kulturminnet.

– Vi vet at Oslo er en storby i stor vekst, og fornyelsen av hallen vil hjelpe til med å løfte frem byens historie. Den nye hallen kommer til å bli en viktig brikke i fortellingen om Oslo, sa Berger Røsland, før han kuttet båndet og offisielt ønsket de første besøkende velkommen.

– Kulturminner er til for å brukes, og det vil oppdateringen av Østbanehallen utvilsomt legge til rette for, sa Riksantikvar Jørn Holme.

Ostbanehallen_5_feb_Apning_mg_7851-web
Byrådsleder Stian Berger Røsland stod for den offisielle åpningen av Østbanehallen.

Arrangerer egen åpningsfestival
I dagene etter åpning arrangerer ROM Eiendom en egen åpningsfestival sammen med leietagerne i hallen. Her skal de besøkende både få teste hva de ulike konseptene faktisk går ut på, og få oppleve noe helt spesielt hos hver enkelt leietager. Festivalen byr på en rekke aktiviteter som ølparring, blomsterskole og gratis håndmassasje.

– Tilbudet her skiller seg fra alt annet i byen, fra restaurantene til den arkitektoniske utformingen som skaper en helt unik følelse av å være ute, året rundt. Vi håper at festivalen kan bidra til å trekke folk hit for å oppleve den nye hallen allerede i åpningsdagene, sier prosjektdirektør Rusten.

Førstkommende søndag avsluttes åpningsfestivalen med barnas dag, og det vil bli skattejakt i regi av VisitOSLO, is-workshop hvor barna kan få laget egen is, ansiktsmaling og tegneaktiviteter.

  • opera-til-folket-østbanehallen