fbpx [

Kvalitetskaffe og kompetanse hos Steam Kaffebar

Prøv en håndbrygget kaffe fra dyktige baristaer i midten av Østbanehallen.

Hos Steam Kaffebar får kaffe av råvarer av høy kvalitet og baristaer med stor kunnskap og kompetanse – kombinert med avslappende omgivelser og hyggelig service.

– Vår håndbryggede kaffe krever kontinuerlig oppmerksomhet fra en barista, men kvaliteten og smaken er upåklagelig. Også legger vi selvfølgelig til rette for at alle som er på farten skal få kaffen sin raskt, forteller Jørgen Hansrud, som er merkevaresjef og baristatrener i Steam.

I tillegg til kaffedrikker har Steam et rikholdig utvalg av bakervarer og deilige, hjemmelagde småretter, som du både kan sette deg ned og spise eller ta med deg når du er på farten.

Kaffevaner i endring
– Nordmenn er generelt ute etter den gode smaksopplevelsen, og derfor stikker Oslo seg frem som en kaffeby i verdensklasse, sier Hansrud.

Han har mer enn åtte års fartstid i bransjen, og mener at kaffevanene til nordmenn har endret seg drastisk de siste årene.

– Tidligere solgte vi nesten bare kaffe latte, men de siste årene har det blitt mer og mer populært å bestille svart kaffe. Jeg synes dette er en positiv utvikling, for det tyder på at folk i større grad setter pris på den gode råvaren, forteller Hansrud.

Solid opplæring
Baristaene på Steam Kaffebar må må gjennom en av de mest omfattende og strengeste kaffeopplæringene i landet, med ti timer kursing, måneder med trening og ikke minst både skriftlig og praktisk eksamen

– For meg er det viktig at baristadiplomet henger høyt, da det som ofte skiller en god kaffebar fra en dårlig er nettopp opplæringen – i tillegg til service som vi selvfølgelig også er veldig opptatt av at skal holde et høyt nivå, forteller Hansrud.

I den nye kaffebaren på Ø har Steam satt av en egen disk til noe helt spesielt, nemlig en såkalt ”slowbar” hvor barristaene kan øve seg og teste ut nye oppskrifter og teknikker. Enkelte dager vil det også være mulig for gjestene i kaffebaren å få servert en spesialmeny, komponert av baristaen i slowbaren.

Telefon: 47 90 82 66
Her finner du åpningstider

NYBoller_steam