fbpx [

Utforsk byen med Oslo Visitor Centre

Gjennom sine nye lokaler på Ø ønsker Oslo Visitor Centre å hjelpe både beboere og besøkende med å oppdage og utforske storbyen.

Oslo Visitor Centre er hovedstadens offisielle besøks- og informasjonssenter, og har nå flyttet inn i nye lokaler på Østbanehallen, etter å ha tilbrakt de siste årene ved rådhuset i Oslo.

– Beliggenheten på Ø er jo midt i gryta der all inn- og utfart til byen skjer – ikke bare for turister og besøkende, men også for alle de som hver dag reiser inn til byen fra nærliggende områder, sier Synne Myhre, avdelingssjef for vertskapstjenester Oslo Visitor Centre.

I deres nye lokaler på Østbanehallen vil man kunne få full oversikt over alt som skjer i byen, enten det gjelder opplevelser, hotell eller kollektivtilbud.

– En av hovedårsakene til at vi flytter til knutepunktet Østbanehallen, er at vi vil være vel så tilgjengelig for byens innbyggere, som for turister. De tilreisende oppsøker oss ofte bevisst og har som regel en klar oppfatning av hvem vi er og hva vi kan hjelpe de med. Den samme bevisstheten ønsker vi også at byens befolkning skal få – det er masse vi kan bidra med og hjelpe de med. Ikke mange vet for eksempel at de kan komme til oss for å få konserttips og kjøpe billetter, forteller Myhre.

Blind i egen by
I følge Myhre bor rundt 30 % av alle byens tilreisende hos privatpersoner de kjenner, fremfor på et hotell, hvor man blant annet kan få hjelp i resepsjonen med å utforske byen. For henne er det viktig at også disse får oppleve hovedstaden til det maksimale.

– Vi ønsker at Osloborgere, som ofte er vertskap for besøkende, kommer til oss for å få hjelp med å vise frem byen fra sin beste side – for eksempel når studenter får besøk av venner eller familie, sier Myhre.

Ø_3feb_2015_mg_7385-web
Synne Myhre, avdelingssjef for vertskapstjenesten Oslo Visitor Centre.

Alle de ansatte på Oslo Visitor Centre har stor kompetanse og kjennskap til hva som rører seg i byen, og kan hjelpe både besøkende og beboere med å planlegge hvordan de skal tilbringe tiden sin i byen. I lokalene finnes det også digitale guider man kan benytte seg av for å finne frem i storbyen.

– Folk blir fort litt “blinde” for hvor fin og rik på opplevelser byen vår faktisk er, og alt det morsomme man kan finne på her, når de har bodd i Oslo en stund. Vi ønsker å bidra til at man oppdager nye ting og ser byen med andre øyne, forteller Myhre.

Vil skape Oslo-ambassadører
Et av hovedmålene til Oslo Visitor Centre er å hjelpe folk til såpass gode opplevelser i storbyen at Oslos rykte som destinasjon styrkes.

– Vi vil at folk skal reise hjem og fortelle alle om hvor fantastisk tiden deres i Oslo har vært, og på den måten fungere som ambassadører for byen, forklarer Myhre.

Telefon: 815 30 555
Her finner du åpningstider