fbpx [

Ny utstilling på galleri Oslo Ø

I et kontrollert kaos arbeider maleren Marius Martinussen med farger og linjer for å skape forførende og elegante overflater. Hans nye utstilling på Oslo Ø består av abstrakte, fargesterke og presise malerier. Utstillingen vises til 15. august.

Bildene fremstår som et kontrollert kaos av linjer, prismer og brytninger der komposisjonen er skapt med utgangspunkt i en monokrom flate som siden deles i ulike fargefelter etter prinsipper fra det gyldne snitt. Slik organismer oppstår fra én celle som deles og deles igjen for å bli til en komplisert struktur, har maleriene vokst ut fra denne ene flaten og blitt til komplekse og intrikate enheter.

Marius Martinussen (f. 1978) har en Mastergrad fra Kunstakademiet i Trondheim. Han har hatt en lang rekke separat- og gruppeutstillinger både i Norge og i utlandet. Han er innkjøpt av bl.a. Statoil, Norges Bank, Rederiforbundet og Kulturrådet. Martinussen har også utført flere utsmykningsoppdrag, bl.a. for Ålesund sykehus, Universitetet i Agder og Arendal Kulturhus.

Galleriet, Oslo Ø har inngang fra Oslo Visitor Centre og er åpent hver dag