fbpx [

Bli med på guidet tur under Smaken av Høst

Populært under Oslo Kulturnatt var guidet tur i Østbanehallen. Om du ikke fikk det med deg forrige gang, arrangerer vi nå en ny tur under Smaken av Høst!

EVENTET ER NÅ FULLBOOKET! 

Vi har to turer: kl. 14:00, 15:00.
Varighet er ca. 30-40 min.

Turen er gratis.
Plass til 30 stk per tur. Men du må melde deg på via Eventbrite: http://bit.ly/2wTvagR 

Oppmøte er utenfor hovedinngangen ved Karl Johan.

Østbanehallens lange historie startet i 1854. Da åpnet Hovedbanen, som den da het, og herfra skulle den nye toglinjen fra Oslo til Eidsvoll gå – et stort øyeblikk i norsk jernbanehistorie. Senere fikk den navnet Østbanehallen, og endte opp som et viktig knutepunkt – inngangen til Oslo.

Selv om plasseringen skulle fungere som en inngangsport til byen, var det også meningen at kongen skulle ha enkel tilgang til toget, som han ofte brukte til å reise på statsbesøk. Derfor ligger den der i dag, med retning mot Karl Johan og Slottet. Kongen fikk til og med et eget venteværelse, kalt Kongerommet, som er der restauranten Royal Gastropub ligger i dag. I 1986 ble Østbanehallen bygget om til et kjøpesenter og i 2013, etter en restaurering åpnet Østbanehallen slik vi kjenner den i dag. Fortsatt kan du se glimt fra den gamle tiden, slik som kongerommet og den gamle røde teglsteinen.

Bli med på en gratis guidet tur rundt i Østbanehallen under Smaken av Høst 15.oktober, og hør den 163 år gamle, begivenhetsrike historien til Østbanehallen. Du får blant annet se hvordan hallen har forandret seg, høre hvordan Oslo har utviklet seg, og hvordan inntoget av jernbanen endret Norge! Dette er absolutt noe for hele familien.

Vi bruker headsett under turen, så ta gjerne med egne. Om du ikke har får du låne av oss.