fbpx [

Italiensk kvalitet i alle ledd hos Olivia Østbanehallen

Kjøkkensjefen på Olivia Østbanehallen elsker rene og hjemmelagde italienske smaker. Vin-eksperten på restauranten perfeksjonerer vinkartet. Sammen leverer de italiensk kvalitet i særklasse til sine kunder.

Flere ganger i året drar Steffen Chapman, sammen med de andre kjøkkensjefene i Olivia, til Italia for å bli inspirert og utforske mangfoldet i det italienske kjøkken. Blant annet legges reisene ofte til tider som sammenfaller med spennende matmesser og snart skal han delta på en stor messe i Parma hvor alle de beste produsentene samles annethvert år. Olivia har selvfølgelig eget italiensk importselskap.  Målet er kort og godt jakten på de beste råvarene for å kunne gi gjester en autentisk italiensk matopplevelse. Kjøkkensjefen på Olivia Østbanehallen er særlig opptatt av Menù Milano.

– Hver Olivia restaurant er inspirert av sin italienske by og for oss er det storslåtte Milano. Det betyr at noen retter er hentet fra området rundt Milano og fås kun hos oss på Olivia i Østbanehallen. Milano påvirker også interiøret og stemningen hos oss. Det er jeg glad for å være en del av, forteller kjøkkensjefen stolt.

Chapman startet kokkekarrieren på Theatercafeen og var ansatt på kjøkkenet hos Scandic Vulkan, før han kom til Østbanehallen. Først jobbet han med oppstarten av Brazzeria som lå i samme lokale som i dag huser Olivia. Der trives Chapman svært godt, og som kokker flest er han perfeksjonist og legger sin sjel i hver minste detalj.

– Jeg brenner for enkle, rene, og hjemmelagde smaker. Derfor passer jeg godt på det italienske kjøkkenet. Jeg håper og tror at Olivias kunder smaker kvaliteten på rettene våre utfra kvaliteten på ingrediensene vi velger sier Chapman.

Sommermenyen
Kjøkkensjefen deler en nyhet med oss. Snart kommer sommermenyen som innebærer at de vil få ekstra lette og friske retter på menyen i sommersesongen.

– Det blir blant annet en salat med krepse- og hummerhaler og sitrusdressing. Jeg lover med andre ord ordentlig sommerstemning på uteserveringen her på Østbanehallen, sier Chapman.

Hos Olivia finner du noe for hele følget. Her har de retter for glutenallergikere, i tillegg til vegan- og vegetarvennlige alternativer. De vil ha fokus på mat og drikke for alle og en hver.

Plassen for god vin
Til og med vin-entusiastene skal finne sitt hjem på Olivia Østbanehallen. Milen Borisov Yachev, opprinnelig fra Bulgaria, har tatt den anerkjente sommelier-utdannelsen på Det Kulinariske Akademiet. Han har i tillegg vært i Olivia-systemet i mange år, og kjenner flere av stillingene godt. Derfor følger han ikke bare med på vintrendene og utvikler vinkartet, men kurser også ansatte og forklarer dem hvordan de best kan tilpasse vinanbefalingene ut i fra kundenes behov.

– Nordmenn liker å prøve nye viner, og derfor liker jeg også å jobbe her! Jeg har bodd i Nederland, og lenger nord i Norge, men Østbanehallen er min favoritt, sier Milen.

Videre forteller han at i Norge er det en svært stor interesse for vin, og på Olivia skal de alltid kunne gi gjestene fullstendige og utfyllende svar på deres vinspørsmål.

– Vinen på årets sommermeny dekker alle områdene i Italia; fra nord til sør. Selv om det bare er viner fra Italia, så finner du noe for en hver smak her. Olivia har selvfølgelig sin helt egen vin. Cocktailene er inspirert av Milano, og har en egen tvist som gjør at de blir mer italienske. Proseccoen er jo selve sommervinen, og Il Mino er en vin du kun får hos oss om sommeren – og som du faktisk ikke finner på Vinmonopolet en gang, avslutter sommelieren på Olivia Østbanehallen stolt.