fbpx [

Nominert til Cityprisen 2019

Østbanehallen er en av tre nominerte i den prestisjetunge Cityprisen 2019, som deles ut årlig til utviklingsprosjekt som har levert noe ut over det vanlige, til enten gårdeier, brukere eller omgivelsene.

Årets Citypris deles ut 14. februar under Citykonferansen i Oslo.

Juryen har vurdert prosjekter over hele Norge og kommet frem til tre kandidater for årets pris: Østbanehallen, Rift Colosseum og Youngskvartalet.

Etter flere år som kjøpesenter gikk Østbanehallen gjennom en restaurering og åpnet igjen i 2015 i ny drakt. Med flere restauranter, kafeer og butikker, samt et hotell fungerer hallen som det perfekte knutepunktet til trafikken, og inngangsporten til Oslo.

Om Østbanehallen skriver juryen at «gjennom en samvittighetsfull restaurering i kombinasjon med modig og kvalitetsbevisst fornyelse er den gamle toghallen omdannet til et nytt innendørs torg og møteplass for Oslos innbyggere, tilreisende og turister.»

Arkitekt var Melbye Arkitektur Interiør, mens AG Gruppen var entreprenør. Eier er Bane NOR Eiendom.

Tidligere vinnere av Cityprisen er Media City Bergen, Aker Brygge, Tjuvholmen, Vulkan og Rockheim i Trondheim.