fbpx [

Se opp for Opland

Hos Opland Burger & Steak finner du alt du trenger for en hyggelig opplevelse - god mat, god stemning og varierte retter. Her er det fokus på kortreist mat, kvalitetskjøtt og kunnskap om hvor maten kommer fra.

Kvinnen som bærer samme navn som restauranten, har voks opp på Opland Gård i Trøndelag. Her passet Birgit Opland dyrene, luket ugress i åkeren og høstet grønnsaker.

– Det er klart at en oppvekst på gård gir meg noe som jeg tar med meg inn i restaurantdriften. Jeg forstår hvor lang tid det faktisk tar fra et frø plantes til et ferdig produkt kan høstes. Det er så mange faktorer som spiller inn – så små marginer som skaper suksess.

Denne viktige bagasjen gjør at Birgit, daglig leder på Opnar Burger & Steak i Østbanehallen, er mer opptatt av råvarer enn mange andre. Hun vet at det som til slutt ligger på tallerkenen har vært gjennom en lang prosess. Gode råvarer er selve nøkkelen til et godt måltid.

– Derfor støtter vi det norske landbruket. Rett og slett kortreist, ekte og ærlig mat. Vi støtter kvalitetskjøtt, det vil si dyr som har gått ute og som har vokst opp i et sunt og naturlig miljø.

Inspirasjonsreiser
Slik kan det oppsummeres, visjonen Birgit har sammen med medeier og kjæreste Morten Nygård. sammen har de to reist verden rundt for å skape det Opland har blitt. De dro til Barcelona og ble forelsket i Jesper-grillene, som er lukkede trekull-griller drevet på argentinsk kull. Det skaper en helt spesiell smak på kjøttet, mener Birgit. Det var derimot ikke bare Josper-grillen de fant i Barcelona.

– I et butikkvindu i en av de mange sidegatene i Barcelona lyste det ei fredsku mot oss. Det var en liten versjon av den internasjonale CowParade-kunstutstillingen (red. store, dekorerte keramikk-kyr verden over), og jeg ble inspirert til dekorasjonen på veggene våre da jeg så den. Jeg tror på lykkelige kyr og glade mennesker, sier hun og smiler.

Det var på en reise for noen år siden at de oppdaget dyrene i Gudbrandsdalen. Dyrene gresset på frodig, grønt gress ved velholdte gårder og med gode oppvekstkår. Det resulterte i at kjøttet som restauranten bruker i dag kommer fra utvalgte gårder i Gudbrandsdalen. Interessen for kvalitetskjøtt og BBQ startet derimot i USA.

– Da jeg var 17 år dro jeg på utveksling til USA. Vi ble tilfeldig plasser og jeg havnet heldigvis i Texas, hvor jeg fikk bli kjent med BBQ-kulturen. Jeg er glad i den rene kjøttsmaken, i perfekt stekt kvalitetskjøtt og matopplevelsen det gir.

Atmosfæren
Restaurantgründeren vil at folk som besøker restauranten ikke bare skal nyte maten, men også oppleve atmosfæren og historien til Opland. På hvert bord ligger derfor menyen i form av en avis. Her finner gjestene ikke bare rettene, men også informasjon om råvarene, kjøkkenet og leverandørene. Det er spesielt en av leverandørene hun har et spesielt forhold til.

– Min bror driver Opland Gård på Byneset i Trøndelag. Gården der jeg vokste opp gir oss blant annet bringebær og jordbær til is og lemonade. Nærheten til der jeg kommer fra er en grunnmur, selv om vi henter inspirasjon og smaker fra hele verden.

En sentral møteplass
Restauranten skal være et samlingssted. I tillegg til restauranten har de også en bar og et møterom som det er mulig å leie. I 2018 åpnet de også bakgården – et serveringssted mellom Østbanehallen og Oslo S.

– Her har vi sommerfester med deilig grillmat, og underholdning. Opland utvikler seg, men vil alltid servere kortreist norsk mat, og kvalitetskjøtt, avslutter Birgit.