fbpx [

Olivia – inspirert av storslagne Milano

Olivias ambisjon er å by på de beste smakene fra Italia. Her får du klassiske pastaretter, antipasti og italiensk pizza stekt i steinovn. Men visste du at alle Olivia-restaurantene også har sitt særpreg i form av en utvalgt italiensk by?

Hos Olivia Østbanehallen er det fantastiske Milano som regjerer, både på menyen og i omgivelsene. Milano har dessuten en av de fineste togstasjonene i Italia, noe som passer perfekt med historien til Østbanehallen.

Milano på menyen
Spesielt for Olivia Østbanehallen er den regionale retten Risotto Milanese som lages med safran. Ossobuco Alla Milanese, langtidskokt bresert kalveskank, er også en veldig populær rett fra regionen. Menyene planlegges nøye gjennom inspirasjonsturer til Milano-regionen. Her blir råvarene håndplukket av kjøkkensjefen og importert til restauranten, noe som gjør kvaliteten på maten helt spesiell.

Olivia Østbanehallen har også spesialisert seg på store flasker på vinmenyen. Såkalte Grandi Formati passer godt til det storslåtte lokalet.

Vernet bygg
Å drive restaurant i Østbanehallen, som er et vernet bygg med mye historie, har sine utfordringer. Rommet som huser restauranten var tidligere et billettkontor, og alle dører og gulv er fredet.

For å ta vare på det gamle, samtidig som de skapte en moderne restaurant, måtte Olivia være kreative. All strøm og ventilasjon ble skjult i innredningen, og vekten til Pizza-ovnene ble fordelt på store plater slik at gulvet ble bevart.

Plass til alle
Uansett hvilken Olivia du går inn på vil du finne en uformell, hyggelig og livlig stemning. Olivia Østbanehallen er Oslos største restaurant med over 300 000 gjester i året. Her finner du alle typer mennesker, fra de som har reist hele natten med tog, til de som har pyntet seg for et besøk i Operaen. Olivia passer perfekt, uansett hvor du kommer fra eller hvor du skal.

Book bord og se åpningstider her.