fbpx [

Fri før middag?

Du har en perfekt plan; gjestene skal ankomme togstasjonen og dere skal nyte en bedre middag på Østbanehallen. Men gjestene kommer tidligere enn planlagt og dere har tid til overs. Hva gjør dere?
Vi utfordret Oslo Visitor Centre.

Bli kvitt bagasje og skaff informasjon om byen.
Sett de store koffertene i bagasjerommet på Oslo S. Ingen liker å drasse rundt på mye bagasje, og man blir mye mer mobil uten. I Østbanehallen finner du Oslo Visitor Centre, hvor dere finner kart, guidebøker og kan spørre om tips.

Se et viktig landemerke
Operaen i Oslo er et bygg få har sett maken til. Hvorfor ikke imponere gjestene med et besøk til denne arkitektoniske perlen? Adressen er Kirsten Flagstads plass 1, oppkalt etter Operaens første sjef: Kristen Flagstad. Bygger er tegnet av arkitekt- og designkontoret Snøhetta, og er et utmerket sted for gjestenes første foto fra Oslo.

Selfie-time?
Har du gjester som er opptatt av instagram-vennlige steder? Eller er det en blogger med i gruppen? Da anbefalles den nye gangbroen mellom Barcode og Annette Thommesens plass, Akrobaten bro. Her er mang en TV-serie spilt inn, som du vil oppdage ikke er vanskelig å forstå.

Hopp i havet
Uansett vær, anbefales det å sjekke ut saunaene på SALT og KOK. Her kan gjestene dine oppleve en deilig varm badstue, etterfulgt av en dukkert i Oslofjorden. Er det en varm og solfylt dag? Da er Sørenga sjøbad stedet. Her er det både hoppetårn, strand, svømmebaner og kajakkutleie.

Historisk interessert?
Akershus festning var en middelaldersk kongeborg bygget i 1299, før den på 1600-tallet ble et renessanseslott omgitt av en festning. Borgen har en rik og spennende historie, i tillegg til en fantastisk utsikt! Oslo Domkirke fra 1967 kan også være et naturlig stopp for den historieinteresserte – hvem vil ikke se Oslos storstue hvor blant annet kongeparet, og kronprinsparet giftet seg? Om gjestene er av den royale sorten kan en tur innom Det Kongelige Slott i enden av Karl Johan være midt i blinken.

Politisk engasjert?
Om gjestene dine er politisk engasjerte vil de kanskje finne en omvisning på Stortinget, eller en tur innom det politiske Youngstorget interessant. 22.juli-senteret ligger også rett ved torget og vil være en viktig og sterk opplevelse på Oslo-besøket.

Film og musikk i fokus
For de filminteresserte er en tur innom Filmmuseet i Dronningensgate perfekt. Der kan dere lære mer om våre fremste filmstjerner, se nye kortfilmer, eller høre mer om Norges eldste filmer. Ta også turen innom Popsenteret på Schous bryggeri og ta et dypdykk inn i den norske popmusikkens historie.

Sport og spill
Har du besøk av noen som vil leke litt før middag? Da kan minigolf på Oslo Camping, arkadespillene på Tilt, dart på bar Ocho, eller laser tag på Megazone være midt i blinken. Alle ligger i nærheten av Youngstorget.

Uansett hva du finner på før eller etter middag, er Østbanehallen en sentral plass! Book bord på Østbanehallen.no, og besøk visitoslo.com eller ta turen til Oslo Visitor Centre for flere tips.