fbpx [

Et sentralt ølmekka

Vi sitter på Royal Gastropub i Østbanehallen, som med hundrevis av ølsorter er hallens ølsted nummer én.

Snart skal Malin Myrvold på jobb som barsjef. Her har hun jobbet siden starten i 2015, men interessen hennes for øl startet for mange år siden i et helt annet land.

– Det var da jeg jobbet i USA at interessen for øl virkelig tok av for meg. I USA er mikrobryggerier mye mer utbredt, og gjennom jobben fikk jeg muligheten til å dra innom barer og bryggerier for å se hvordan ting fungerte. Da jeg kom hjem og så at mikrobryggeritrenden skøyt fart også i Norge, ville jeg ta del i det, forteller hun.

Stor bredde
Hos Royal Gastropub får hun virkelig utnyttet øl-interessen sin. Her har de alt fra søtøl med mye honningsmak, og dessertøl, til surl og maltøl. Enkelte av typene har ekte råvarer, andre har tilsatte essenser som kan vi smak av for eksempel pasjonsfrukt.

– På Royal Gastropub serverer vi ikke bare øl. Vi har også mat, og burgerne er helt klart det mest populære. På menyen finner du burgere med blåmuggost, ølglace, syltet eple, soppstuing, og tyttebær. Det unike er at med vårt store utvalg kan vi alltid matche et godt måltid med passende øl, forteller Malin.

Omvender folk til ølelskere
Den sentrale plasseringen betyr at det kommer mange forskjellige personer innom Østbanehallen. Noe av det Malin liker best er å få flere til å bli kjent med bredden i øl. Flere ganger i uken møter hun noen som ikke liker øl.

– Øl er veldig populært, og mange av de som ikke har likt øl har kanskje følt seg litt utenfor. De har ofte bare drukket vin og cider. Hos oss får de små ølprøver, og slik lærer de seg litt mer om hva de liker. Sammen finner vi ut om de liker bittert, søtt, eller syrlig.

Mekka for kjennere
Mange av gjestene er likevel godt kjent med ølmenyen på Royal Gastropub. Malin forteller at de legger ut hele menyen og oppdaterer fortløpende på den populære lappen Untappd. Der kan gjestene også kommentere, gi poeng og tilbakemeldinger til Royal Gastropub.

– Vi får veldig hyggelig omtale av gjestene som kommer innom. De forteller at vi har mer variasjon i utvalget her enn de andre stedene de henger på. Vi er også heldige som har Amundsen Bryggeri. Våre besøk der sør at vi får følge hele bryggeprosessen, og holde oss faglig oppdatert, forteller Malin.