fbpx [

Asiatiske delikatesser på løpende bånd

Du kjenner det kanskje igjen fra en tur til London, New York eller andre storbyer, men det eneste stedet du finner Yo!Sushi i Norge er i Østbanehallen. Her rendyrker de konseptet Fast, Fun and Fresh!

Japanere flest har lange arbeidsdager. Når de først har tid til å spise må det derfor gå raskt. Det må samtidig tilrettelegges for en sosial opplevelse, også for de som kommer alene. Dette var bakteppet til oppfinnelsen «kaitzensushi», eller «matbåndet» på godt norsk. Yo!Sushi er det eneste stedet i Norge som har denne geniale og gøyale oppfinnelsen der alle rettene kommer seilende forbi der kundene sitter.

– Vi kokker kan sette frem maten med en gang den er ferdig, og gjestene kan selv velge akkurat det de vil ha. De fleste spiser rundt fire-fem retter fra båndet, men vi har en stamgjest her hver eneste mandag som ofte spiser rundt femten skåler! Kanskje noen vil prøve å slå den rekorden? Spør Mio Phosri, kjøkkensjef på Yo!Sushi.

Vil du gjøre et forsøk anbefaler hun å gjøre som stamkunden, nemlig å komme på mandager. Da har Yo!Sushi det de kaller Blue Monday, hvor alle blå retter koster 35 kr. Phosri er opptatt av at maten skal være rimelig, men også effektiv og sunn.

– Jeg henter inspirasjon fra all den ferske fisken som finnes i Norge, og fra spesialproduktene i alle de asiatiske butikkene i Oslo. I tillegg drar våre eksperter stadig til Japan for å utforme nye og smaksrike retter til menyen, forteller hun stolt.