fbpx [

Kvalitet i alle ledd

Er det noe de kan hos Olivenlunden 1830 er det det faktum at det ikke finnes bare én olivenolje, eller én balsamiko. Med flere titalls versjoner og smaker finner du garantert olivenoljen eller balsamikoen til ditt behov, pris, størrelse og bruk.

En olivenolje har ikke bare en smak, men kommer i mange ulike typer. Alt fra opprinnelseslandet, til når olivenen høstes, til fargen, påvirker smaken. Vi deler likevel olivenolje inn i to hovedkategorier: den smaksatte og den rene.

Den rene
Den rene olivenoljen inneholder bare olivenolje. Den er presset sakte, og har mye oliven i seg. Den kan igjen deles i to underkategorier: sterk og mild. Den sterke passer for de som liker smaken av olivenolje, og er perfekt til pasta og supper. For de som ikke liker at smaken av olivenolje blir for dominerende er den milde bedre, og fungerer fint til salater.

Den smaksatte
I den smakpsatte olivenoljen har man presset olivenene sammen med noe som gir mye smak, som chili, sitron eller basilikum. Den passer veldig godt til de som ikke liker olivenolje, eller ikke er så godt kjent med produktet. Smaksatt olivenolje passer veldig bra til matlaging, og som ekstra smak på alt fra desserter og salater, til kjøtt og pasta.

Lys og mørk Balsamico
Balsamiko er eddik laget på druer, og kan deles inn i to hovedkategorier: lys og mørk. Den mørke kjenner de fleste til. Den har en tydelig smak, og lages på røde druer som er kokt lenge, blitt redusert og vellagret. Den lyse er ikke kokt, og er mer flytende. Den er friskere i smaken og er laget av hvitvinseddik og hvite druer.

Rene og smaksatte
Blant balsamikoer får du også smaksatte og rene versjoner. Den rene er gjerne lagret i flere år, og har en veldig tydelig smak. Hos Olivenlunden 1830 kan du finne balsamikoer lagret i 3, 12 og 30 år. Blant de smaksatte finner du mest hvite balsamikoer, og den mest populære smaken er granateple og mango.

Beste kombinasjonen
Har du prøvd å blande olivenolje og balsamiko? For en del kan balsamiko bli litt intenst, men om du blander inn olivenolje vil den runde smaken til oljen balansere det ut. Siden det eksisterer så mange ulike smaker, finnes det flere tusen kombinasjoner! Prøv deg fram neste gang du lager middag, og se hvor enkelt du løfter retten til nye høyder.