fbpx [

Ensomt juletre søker gaver

Hvert år står det et ensomt juletre plassert i lobbyen på Comfort Hotel Grand Central. Et juletre som søker gaver for å glede noen til jul. Det vil det gjøre også i år.

TEKST: Christina Oppelstrup Juelsen FOTO: Comfort Hotel Grand Central

– Tradisjon tro kommer vi til å gjennomføre en innsamling, sier hotelldirektør ved Comfort Hotel Grand Central Johanna Furenbäck.

Helt siden 2010 har juletradisjonen «Ensomt juletre søker gaver» vært svært viktig for Nordic Choice Hotels, og flere av hotellene har i hele desember et juletre plassert i lobbyen. Et juletre hvor du og jeg kan legge gaver under, for å glede barn og unge som har det vanskelig. Likevel er det noe usikkerhet rundt hvordan årets gaveinnsamling vil foregå på grunn av den pågående situasjonen.

– Vi håper det blir mulig med fysiske gaver, men om dette ikke lar seg gjøre vil vi se på muligheten for å kunne gi gaver digitalt, sier en optimistisk Furenbäck. Juletreet settes opp 24. november.

– Da pleier vi samtidig å arrangere juleverksted på hotellet, noe vi også håper å få til i år. Hun understreker at de selvfølgelig vil sørge for å følge gjeldene smittevernregler og rutiner.

Stor giverglede

Gavene som blir samlet inn går til hotellenes samarbeidsorganisasjoner i lokalmiljøene som hjelper vanskeligstilte mennesker under julehøytiden. Siden 2012 har hotellkjeden samlet inn over 350 000 gaver til ulike organisasjoner, og i desember i fjor var det også stor giverglede blant folk i hele Norden.

– Da ble det puttet 53 722 gaver under mer enn 190 juletrær, forteller en takknemlig Furenbäck.

Hvis det i år også blir mulighet for å gi fysiske gaver, er det enkelt å bidra. Kjøp en julegave, gjerne noe du tror barnet vil ha og ønsker seg, pakk den inn og skriv utenpå pakken hvem den kan passe til eller hva den kan passe for. For eksempel: «Til en jente på 4 år som liker å leke utendørs.»

– Gaver som kan gjenbrukes og gaver som ikke er laget av plast er fint å gi, oppfordrer hotelldirektøren, og begrunner det med at hotellkjeden jobber aktivt for å redusere overbruken av plastikk.

Samarbeider med Blå Kors

De siste årene har Comfort Hotel Grand Central samlet inn gaver til organisasjonen Blå Kors, som jobber med forebyggende tiltak rettet mot barn og unge.

– Det kommer vi til å gjøre i år også, forteller Furenbäck, og legger til at de i fjor samlet inn over 200 gaver. Det betyr at det var over 200 barn og unge som forhåpentligvis fikk en litt finere jul.

– Målet i år er å samle inn like mange eller enda flere gaver, noe jeg tror og håper vi klarer, sier Furenbäck bestemt.

Juletreet settes opp 24. november. Bli med og støtt Blå Kors sitt arbeid med Min jul.