fbpx [
Hjemmebrygging, Steam Kaffebar

Slik får du en bedre kaffeopplevelse hjemme

Uansett hvilken kaffe du har, er det ikke så mye som skal til for å heve nivået på din daglige drikk. Det er de små tingene som gjør hverdagen bedre og med disse enkle tipsene fra Steam kan du få kaffebarnivå hjemme.

Alle har et forhold til kaffe, om den er god eller dårlig. Etter et år på hjemmekontor er du kanskje litt lei av den samme gamle traktekaffen?

Hjemmebrygging er gøy, og med små grep kan du heve nivået noen hakk på hverdagskaffen. Vi har tatt en prat med barista Sebastian Albajari hos Steam Kaffebar, som deler noen av hans tips og triks for å få en bedre kaffeopplevelse hjemme.

Kaffetrakter og filterkaffe

1. Det som er viktig med all slags kaffebrygging, er å kjøpe god kaffe. Pass på at bønnene er ferske for å få den beste smaken.

2. Sørg for at utstyret du skal bruke er rent.

3. Kaffebønner har bedre holdbarhet som hele. Har du ikke kaffekvern selv, kan du kjøpe en flott kaffekvern hos Steam. Det er kanskje den beste investeringen for å få god kaffe hjemme, men de kan selvfølgelig også kverne for deg.

Les også: Smaken av vår

IMG_5708
Barista Sebastian Albajari hos Steam Kaffebar lager kaffe med presisjon og omtanke.

Presskannekaffe

1. Forvarm presskannen med varmt vann før du starter.

2. Deretter heller du kaffen i presskannen og vann umiddelbart etterpå.

3. Etter ca. 30 sekunder rører du rundt tre-fire ganger i brygget med en spiseskje for å få en god rotasjon på kaffe og vann.

4. Det skal ta rundt tre minutt totalt, før du rører igjen. Vent til kaffen har fått roet seg og fjern deretter skummet på toppen med en skje for å slippe ut luft og for å fjerne skummets bitterhet.

5. Sett deretter på lokket og trykk rolig og bestemt ned, men ikke for fort. Pass på at stempelet ikke berør kaffen som ligger i bunnen for å minske risikoen til å få kaffegrut i filteret.

6. Til slutt er nøkkelen å la den stå og hvile noen minutter før du nyter en god kopp kaffe.

Et annet tips er å kjøpe en AeroPress som fungerer på samme måte som en presskanne. Den lager en god og smakfull kaffe og kan brukes til mange forskjellige kaffevarianter.

AeroPress finner du i hyllen hos Steam Kaffebar.

Steam-artikkel 3
Med chemex kan du lage god, håndbrygget kaffe hjemme på kjøkkenet.

Chemex glasskaffetrakter

Sebastian forteller at alle har sin egen metode når de brygger kaffe. Kaffebrygging er populært og det finnes store konkurranser i brygging, hvor alle gjør det forskjellig. For å finne den perfekte metoden for deg, anbefaler Sebastian Youtube for de spesielt interesserte.

Samtidig har Steam kaffebar noen generelle tips som alle kan lære litt av, spesielt hvis du er nybegynner når du bruker Chemex. Chemex er en kanne for håndbrygget kaffe som ble oppfunnet i 1941 av kjemikeren Peter J. Schlumbohm. Det er en populær bryggemetode som gir deg et rent og elegant brygg.

1. Steam bruker 65 gram kaffe per liter vann.

2. I tillegg til glasskaffetrakteren og filter, er det god hjelp om du har en vekt og en timer før du starter prosessen. En timer kan være noe så enkelt som stoppeklokken på telefonen din.

3. Skyll deretter filteret og gjør det vått før du starter med kaffen. Dette gjøres for å fjerne urenheter og for at det ikke skal smake papir.

4. Du bør alltid “bloome” kaffen. Enkelt forklart vil det si at du tar i kaffen i filteret og heller litt vann på. Så venter du i 30 sekunder før du heller på mer vann.

Vil du vite mer om Chemex-brygging kan du spørre en av Steams baristaer for råd og veiledning.

Nyt god kaffe i påsken

Påsken er rett rundt hjørnet og hva er vel bedre for kaffeelskere enn en skikkelig god kopp kaffe i solveggen?

Påskekaffen Steam anbefaler er kaffebønner fra Sør-Amerika som har en rund og myk smak av appelsin, marsipan og sjokolade. Den er syrlig, frisk og ikke altfor tung – selve smaken av påskeferie, uansett hvor du tilbringer den.

IMG_5743
I påsken anbefaler Sebastian at du prøver kaffebønner fra Sør-Amerika.