fbpx [

Smaken av vår

Sola skinner, fuglene kvitrer og det lukter friskt utenfor vinduet. Våren er i anmarsj, og med ny sesong kommer nye smaker og råvarer. Olivenlunden har plukket ut noen favoritter som passer perfekt til vårsolen.

Regionansvarlig Sylvain Koesler presenterer noen av vårens smaker og anbefaler den perfekte menyen. De fulle oppskriftene på alle rettene finner du på Olivenlundens nettsider

Til forrett kan Sylvain by på både en frisk kyllingsalat med sitrus, og en mildere søtpotetsuppe med appelsin. 

Kyllingsalat med sitrus 

Denne salaten inneholder kvalitetsprodukter som gir det lille ekstra til retten. Oppskriften inneholder både urtesalt til kjøtt og blodappelsinbalsamico, som Olivenlunden har både i butikken i Østbanehallen og på nett. 

Urtesalt til kjøtt passer godt sammen med sommerens grillmat, salater, suppe, majones, og i marinader. Blodappelsinbalsamico er en frisk og fruktig hvit balsamicoeddik laget av hvite malvasiadruer og fersk blodappelsinjuice fra Italia. Den friske, fruktige, og kanskje litt overraskende, smaken passer bra med sesongens sitrus.

Salatoppskrifter fra Olivenlunden.

Blodappelsin og urtesalt
Blodappelsinbalsamico og urtesalt til kjøtt tar vårens retter til nye høyder.

Søtpotetsuppe med appelsin

Ønsker du heller en flytende forrett, anbefaler Sylvain hos Olivenlunden en ekte smaksbombe. Søtpotetsuppe med appelsin er tilsatt blodappelsinbalsamico, og bruker en ultra verte olivenolje for å krydre retten.

Ultra Verte Spania Intens er en extra virgin olivenoljen. Oljen er grønn, aromatisk og intens. Den er urtepreget med en duft av grønn oliven, nyslått gress og basilikum. Ultra verte kan du også bruke for å lage en smakfull pesto eller curry. 

Akkurat som kyllingsalaten, inneholder søtpotetsuppen blodappelsinbalsamico. Den gir en frisk smak av blodappelsin med fin balanse mellom sødme og syrlighet.

Se oppskrift.

Blodappelsin og ultra verte
Med både blodappelsinbalsamico og ultra verte olivenolje i suppen får du en ekte smaksbombe.

Etter forretten kommer den beste delen, nemlig hovedretten. Her kan Olivenlunden by på en skikkelig vårrett – lam med fargerike grønnsaker.  

Marinert lammestek med stekte grønnsaker

Denne retten passer godt for de som elsker en god matopplevelse med mye smak. Den er tilsatt urtesalt til kjøtt, kastanjehonning, hvit balsamicoeddik og intens olivenolje. Alle produktene finner du hos Olivenlunden.

Hvit balsamicoeddik er en sikker favoritt som er enkel å bruke og avgir ingen farge på maten. Urtesalt til kjøtt gir retten dybde og krydrer den slik at smakene faller sammen. Kastanjehonning er en flytende og fyldig honning med aromatisk og treaktig smak, som er rik på vitaminer og mineraler. Denne honningen har desinfiserende virkning på sår, har en søvnfremmende effekt og er bra for blodsirkulasjonen. Den passer til te eller varm melk, ost, i marinade, og på brødskive eller annet bakverk med smør.

Se oppskrift.

Les også: Lag bedre kaffe hjemme

Balsamico, salt, honning
Hvit balsamicoeddic, urtesalt til kjøtt og kastanjehonning passer perfekt til vårens lam.

Til slutt har vi desserten. Denne søte retten passer til enhver anledning, men kanskje spesielt nå om våren. 

Muffins med hasselnøttkrem og sitronolje

Disse muffinsene inneholder den intense ultra verte olivenoljen og en deilig hasselnøttkrem. Skal du overraske familie eller venner med noe ekstra søtt og godt, er denne desserten midt i blinken for deg.

Hasselnøttkrem med olivenolje er laget av hasselnøtter fra Piemonte og olivenolje med fyldig tekstur. Den passer også godt til søte kjeks, varm sjokolade, bakst, iskrem, frukt og bær. Ultra Verte Spania Intens gir ikke bare søtpotetsuppen et løft. Den aromatiske og intense smaken, med lang pikant og krydret avslutning, er et uventet, men velsmakende innslag i denne desserten.  

Se oppskrift.

Olje og pistasjkrem
Muffins med hasselnøttkrem er en smakfull avslutning på et vårlig festmåltid.