fbpx [

VisitOSLO samles i Østbanehallen

VisitOSLO har signert kontrakt for videre leie og ombygging av lokalene som i dag huser Oslo Visitor Centre. Det innebærer at alle 25 ansatte vil være samlet under samme tak i Østbanehallen før sommeren.

- Jeg gleder meg enormt mye til å flytte inn i de nye lokalene og å få samlet hele VisitOSLO-teamet et steinkast unna Norges travleste trafikknutepunkt. Dette åpner for helt nye muligheter for samarbeid og en utvikling av våre vertskapstjenester. Vi vil nå få en helårlig tilstedeværelse fysisk og digitalt som både Oslo-folk, besøkende fra inn- og utland og samarbeidspartnere forventer av oss,  sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO.

Alle på hjemmekontor 
Pandemien har naturligvis satt VisitOSLO i en meget krevende økonomisk situasjon. Som et ledd i en større omstillingsprosess der hver krone snus, valgte vi å avslutte leieforholdet i Kirkegata ved årsskiftet og holder samtidig Oslo Visitor Centre stengt. Dette innebærer at alle ansatte sitter på hjemmekontor frem til de nye lokalene er klare.

- Nå er det jo påbud om hjemmekontor fra Oslo kommune uansett. Allikevel må jeg innrømme at det er litt spesielt å ikke ha et kontor å gå til. Jeg er imponert og stolt av å ha ansatte som viser stor fleksibilitet og vilje til å omstille seg, sier Lunde.

Ansatte som i perioder har behov for å jobbe fra andre steder enn hjemme, kan benytte seg av kontorfellesskapene til vår samarbeidspartner Thon Flex.

Tilskudd til bærekraftig omstilling 
Samlokaliseringen er muliggjort blant annet ved omstillingsmidler fra Innovasjon Norge. Covid-19 har endret folks reisevaner og møtebehov i lang tid fremover.

De nye lokalene vil ikke ha store møterom, da fokus er på tilpassede arbeidsplasser, sosiale soner og prosjektrom. Vi vil heller bruke eksterne møterom hos samarbeidspartnere i nærheten av Østbanehallen. På den måten bidrar vi til business for byens reiselivsnæring, samtidig som vi får kommet oss ut og blir kjent med produktene vi skal selge.

Bruken av vertskapstjenester endrer seg også. Derfor jobbes det parallelt med å videreutvikle VisitOSLOs digitale vertskapstjenester, som chat og individuelt tilpassede tips på visitoslo.com.

– Vårt nye hjem tilfredsstiller krav til bærekraft og digitale løsninger. Sammen med byggeier Bane NOR Eiendom skal vi blant annet sørge for mest mulig gjenbruk av materialer i forbindelse med ombyggingen. Vi har som mål å bli Miljøfyrtårn-sertifisert innen vi flytter inn, sier Lunde.

foto-didrick-stenersen201807044
Administrerende direktør i VisitOSLO, Christian Lunde. Foto: Didrick Stenersen.