fbpx [
Solkrem, solfaktor, L'Occitane

Slik tar du vare på huden din i sommer

Solfaktor, solkrem og beskyttelse mot solen er noe vi gjerne begynner å tenke på først når sommeren er her. Sol er i utgangspunktet bra for helsa, men med gode værmeldinger kommer lett solskader og solbrent hud. Vil du ta vare på huden, er det lurt å bruke solfaktor når du er ute – uansett årstid.

Det kan være vanskelig å finne en solkrem som passer til ditt behov og din hud. Sara Maria Perez Ortiz hos L’Occitane i Østbanehallen er opptatt av å hjelpe kundene med å finne en krem som passer til deres hudtype.

– Vi har flere ansiktskremer som gir god beskyttelse. Hvis du er en som lett blir brent, får soleksem eller skader på huden, anbefaler jeg en krem med høy faktor, forteller Ortiz.

Hvordan finne riktig solkrem og riktig solfaktor?

Solskader betyr raskere aldring av huden, mer rynker og pigmentflekker. Dessuten er solbeskyttelse viktig for å redusere risikoen for hudkreft. L’Occitane har et utvalg kremer til ansikt, og nå når sommeren er her, merker de økt interesse for kremer med solfaktor.

– Når man velger solkrem til ansiktet ønsker de fleste god beskyttelse, uten at huden føles fet eller uren, forteller Ortiz. Alle våre kremer gir høy beskyttelse og er gode dagkremer som etterlater huden myk og smidig. Vi har kremer med solfaktor som også forebygger aldringstegn og kremer som gir ekstra beskyttelse mot ytre angrep mot huden. Ta en snakk med oss, så finner vi den riktige kremen til deg, oppfordrer hun.

I tillegg til en god og beskyttende ansiktskrem anbefaler Ortiz en god leppepomade med beskyttelse. L’Occitanes Shea SPF lip balm, gir næring til leppene og beskytter mot UV-stråler. Hos L’Occitane får du god hjelp til å finne den beskyttelsen du trenger i vår- og sommersolen.

Se L’Occitanes utvalg av ansiktskremer med solfaktor her.

Hva hjelper mot solbrenthet?

Når uhellet først er ute og du har blitt solbrent, kan det være både ubehagelig og smertefullt. Da er det fuktighet som gjelder, ifølge Ortiz.

– Har du blitt solbrent, gjelder det å gi huden mye fuktighet og god pleie. Både ansikt og kropp trenger rike og næringsgivende fuktighetskremer for å heles igjen, forteller hun.

– Vi har et rikt utvalg av kremer og oljer som kan bidra til å bygge opp hudens fuktighet igjen og reparere skadet hud.

Slik bruker du solkrem riktig

Det er viktig å bruke solkrem riktig og ofte for å få god beskyttelse. Sara Maria Perez Ortiz har noen enkle tips som sikrer god beskyttelse gjennom hele dagen:

  • Gi kremen tid til å trekke seg inn og beskytte huden, smør deg derfor i god tid før du skal ut i solen.
  • Husk beskyttelse til leppene.
  • Oppholder du deg ute i solen, må du gjenta smøring cirka annenhver time, og oftere om du bader eller er i aktivitet.
  • Ta pauser fra sola og unngå soling når solen er på sitt sterkeste.
  • Sørg for god fuktighet når du kommer inn etter en dag i solen.
  • Snakk med oss på L’Occitane for å få hjelp til å finne riktig krem til din hud. Finner du en krem du liker bruker du den mer og beskytter deg bedre.

Nyt sommeren og solen!

Fra 7. til 13. juni er det friends & family- dager hos L’Occitane, hvor medlemmer av kundeklubben får -20% på alle ordinære varer. 

Solkrem liggende
Med solfaktor fra L'Occitane beskytter du huden din i sommer. Foto: Østbanehallen.