fbpx [

Kaffe i verdensklasse

I hjertet av Oslo ligger en av de største gjennomfartsårene: Steam Kaffebar i Østbanehallen. Hvert år krysser millioner av reisende gjennom hallen, fra alle verdens hjørner. Da må kaffen som serveres selvfølgelig leve opp til dette – i verdensklasse, rett og slett.

Vi tok en prat med Therese, barista hos Steam Østbanehallen.

Med hjerte for håndbrygget kaffe – i Oslo Sentrum 

Hos Steam er det fokus på kvalitet, og de bruker eksempelvis aeropress og andre håndbryggmetoder som kanskje ikke andre kaffebarer har. På aeropress kan du lage mange forskjellige kaffevarianter – både lysbrente og mørkbrente brygg. Barista i Steam, Therese, forteller at man her benytter seg av vakuum, en metode som har blitt svært populær blant kaffeentusiaster.

«Dagens kaffe» er laget på V60, den typiske timeglass figuren som kanskje mange har sett før. I likhet med kaffetrakteren siger vannet gjennom kaffen, og prosessen kalles ekstraksjon.

– Denne bryggemetoden gjør at du har full kontroll over vannet som helles over kaffen: temperatur, mengde og ikke minst hvordan det helles.

drip-coffe

 

Nordmenn har fått øynene opp

– Hos oss lever vi av at det er kort vei fra etterspørsel til at du finner det på menyen. Baristane våre er både flinke og nysgjerrige, og det sørger for at vi raskt kan svare på internasjonale trender, forteller Therese videre.

Det finnes nemlig så mye mer der ute enn den tradisjonelle svarte kaffen vi er så glad i her i Norge.

For en tid tilbake opplevde Steam at det var stor etterspørsel etter «flatwhite», da spesielt fra Australia. Denne kaffen kan sammenliknes med en latte, men har en høyere andel kaffe, og melken er mer fløteaktig i konsistensen.

–  Etter såpass høy etterspørsel bestemte vi oss for å sette den på menyen. Siden den gang har flatwhite blitt mer og mer kjent for nordmenn, og er svært populær den dag i dag.

Anbefalinger mot våren

Frapè – en tradisjonell gresk drikk:

  • Kanelsirup
  • Fløte
  • Espresso shot
  • isbiter

Espressoshake – perfekt for de som elsker frappe:

  • Espresso shot
  • vaniljemelk
  • blandes med isbiter i blender

Shakerato – søt, kald espresso:

  • isbiter
  • espresso
  • litt sukker

Vi er på vei mot lysere, og litt varmere tider. Therese anbefaler å prøve ut deres kalde drikkemeny nå ut mot våren om du ønsker å prøve noe nytt. Dette er også drikker som ikke finnes noen andre steder enn hos Steam. Hjertelig velkommen!