fbpx [

Se nye Østbanehagen

En New Zealandsk biergarten mellom Oslo S og Østbanehallen? Ja, hvorfor ikke, tenkte Østbanehagen og lagde en oase midt i sentrum.

Du har kanskje sett den, den rosa løperen som viser vei fra tigeren på Jernbanetorget og inn bak Østbanehallen. Men har du fulgt den og sett hva som skjuler seg i enden?

De fleste som finner veien inn til uteserveringen Østbanehagen blir overrasket over det som venter dem. En stille, skjult perle, avslappet stemning og god plass til å henge rundt i timevis. Kontrasten til det travle livet på Oslos største knutepunkt rett utenfor kunne ikke vært større.

Book bord.

6V4A3961
Den rosa løperen fører deg inn til uteserveringen Østbanehagen, en frodig, skjult perle mellom Oslo S og Østbanehallen.

Frodig oppussing

Før årets sesong fikk Østbanehagen en skikkelig overhaling. Daglig leder Camilla Bendixen Husevåg, som også driver Opland Burger & Steak, hadde en klar visjon: det skulle være frodig, friskt og fargerikt. Inspirasjonen fant de på andre siden av jorden, helt på New Zealand.

– Der er det grønt, fint og tilbakelent, noe som passer den stemningen vi vil lage for folk. Selv om vi har den mest sentrale uteserveringen i hele Oslo er det overraskende stille og rolig her. Dette skal være et sted hvor folk kan trekke seg tilbake og slappe av, sier hun.

Veggene er kledd i grønne planter, fargene glir godt over den verneverdige, rustrøde veggen og om kvelden pakker lyslenker uteserveringen inn i et stemningsfullt lys.

Om du vil ut og kjenne på livet, er trappa opp til Oslo S gjort om til en unik lounge; kledd i kunstgress fra topp til bunn, med en fargerik parasoll som skjermer for den stekende solen. Frokostbrett gjør det enkelt å sette fra seg mat og drikke når du lener deg tilbake for å se på folk som går forbi.

6V4A4031
I Østbanehagen kan du trekke deg tilbake og nyte selskapet, maten og stillheten.

God plass til grillfest

Maten kler den frodige uteserveringen. Med burger fra Josper-grillen og en forfriskende, sommerlig cocktail er det som å være på grillfest i hagen, bare med et langt større utvalg. Her serveres alt fra bao buns med reinsdyr til wraps med fritert kylling.

Se meny.

– Folkets favoritt er nok pulled pork nachos med våre hjemmelagde nacochips, sier Camilla. – Den er langtidsstekt i smokeren og kan deles eller spises som hovedrett. Den er saftig, spicy og sprø, og det går mye av den om sommeren.

Den romslige uteserveringen har god plass til å samle gjengen en sommerdag. Skulle regnet komme, har Østbanehagen 200 sitteplasser under tak. De arrangerer også firmafester hvor de kan ta imot opp mot 500 gjester. På en scene bakerst kan de arrangere konserter eller la en DJ spille sommerlige rytmer i bakgrunnen.

Camilla gleder seg til lange, travle sommerkvelder på uteserveringen og håper flere følger den rosa løperen inn i Østbanehagen.

– Dette er virkelig noe annet. Du finner ikke sted som dette så sentralt i Oslo, sier hun.

Book bord.

6V4A4244
Nachos med langtidsstekt pulled pork er folkets favoritt i Østbanehagen. Passer perfekt til å deles med venner en varm sommerdag - gjerne med noe sommerlig og forfriskende i glasset..