fbpx [
21.02 - 21.02.2016, 15:00

Gratis minikonsert med Oslo Kammerakademi

Søndag 21. februar klokken 15.00 blir det gratis mini-konsert på Ø, med Nordens fremste treblåsensemble, Oslo Kammerakademi.

Oslo Kammerakademi er et nytt ensemble med noen av Norges fremste soloblåsere. Ensemblet bruker historiske messinginstrumenter på klassisistisk repertoar for å gi klangbildet autentisitet og transparens. 
 
David Friedemann Strunck er initiativtaker og kunstnerisk leder for Oslo Kammerakademi. Han har siden 2004 vært solo-oboist i Oslo Filharmoniske Orkester, og hadde tidligere tilsvarende stilling i Bochum Symfoniorkester.
 
Harmonimusikk var den mest populære kammerbesetningen for blåsere i klassismen og den tidlige romantikken. Harmonibesetningen er en av forløperne til dagens janitsjarkorps og symfoniske blåseensembler. Både kjente og mindre kjente komponister har skrevet for harmoniensemble. Disse ensemblene spilte serenader og divertimentoer ved hoffene og i selskapslivet ellers. Ved flere anledninger ble kjente orkesterverk og operaer instrumentert om for harmoniensemble slik at musikken ble gjort tilgjengelig for et større publikum.
 
Velkommen til smaken av musikk på Ø!