fbpx [
20.12 - 20.02.2018, 00:00

Ny utstilling: Expended, Rediscovered and Reborn

20.desember kl.16:00 åpner en ny utstilling på Oslo Ø – galleriet i Østbanehallen. Få med deg utstillingen Expended, Rediscovered and Reborn, av Toril Bonsaksen, Rebecca Onstad og Kjetil Aschim.

Expended, rediscovered and reborn er en utstilling der kasserte materialer, håndverk og historiefortelling står som sentrale elementer. Tre kunstnere har tatt utgangspunkt i gamle, kjente gjenstander og viser dem nå med nytt liv.

Hva skjer når gjenstander som er ladet med assosiasjoner til sitt opprinnelige bruksområde og funksjon – og som fortsatt bærer med seg spor og historier fra et tidligere liv, blir satt inn i en ny kontekst? Dette er spørsmålet de tre kunstnerne; Toril Bonsaksen, Kjetil Aschim, og Rebecca Onstad har prøvd å besvare. Ved hjelp av ulike håndverkstradisjoner skaper de tre kunstnerne verk som åpner for refleksjon rundt gjenbruk og resirkulering som kunstnerisk strategi, og som kan rette et blikk på vår tids forbrukersamfunn.

Toril Bonsaksen (f. 1973, Sandnessjøen, NO) er en metallkunstner basert i Oslo. Hun har en MFA i Smykke-, Skulptur og Metall-kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo, 2008. I 2017 fullførte hun et studium i kuratorisk arbeid. Flere av hennes kunstverk har blitt innkjøpt av Nasjonalmuseet og av private samlere. Hun har også gjort flere offentlige utsmykkingsprosjekter. Hennes hovedmateriale er metall, ofte brukte gjenstander. De siste årene har hun arbeidet hovedsakelig med bestikk, et materiale som bærer på mye symbolikk. Hun jobber med kjente materialer og objekter, setter dem sammen i en ny kontekst og nye historier blir skapt.

Kjetil Aschim (f. 1980, Ringerike, NO) er en metallkunstner basert i Hønefoss. Han har en MFA i Smykke-, Skulptur og Metall-kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo, 2008. Kjetil Aschims skulpturer er preget av en fascinasjon for å undersøke de materialene han arbeider med. Hans arbeider er en kombinasjon av uventet og humoristisk form og innhold. Han ønsker å utfordre og appellere til fantasien og inspirere til et åpent sinn. Materialene får nye estetiske egenskaper samtidig som de støtter det bærekraftige og miljøvennlige aspektet.

Rebecca Onstad (f. 1985, Moss, NO) er en kunstner og grafiker bosatt i Oslo. Hun har en MFA fra Kunsthøgskolen i Oslo, 2015 og var i 2016 én av syv kunstnere som etablerte ateliérfellesskapet Ateliér Økern Nord. Onstad jobber med et bredt spekter materialer med vekt på teknikker som utskjæring, monotypi, vanntrykk og tre/linosnitt. Onstad er inspirert av skogen og det ensidige bekjentskapet mellom henne og den. Hennes nysgjerrighet blir aldri tilfredsstilt, og den vil heller aldri bli gjengjeldt. Hun på jakt etter former som besitter en stemning og et narrativ, både når hun orienterer seg i den fysiske skogen og i arbeidsprosessen på verkstedet.

For mer informasjon, sjekk ut eventet her.

Utstillingen varer fra 20.12.2017 – 20.02.2018
Utstillingen vises på Oslo Ø, som ligger inne i Oslo Visitor Centre i Østbanehallen.

Oslo Ø er en ny arena hvor Oslo baserte artister stiller ut sine verk for et internasjonalt publikum. Galleriet er drevet av Kulturbyrået Mesén og er et pop-up prosjekt som skal vare i et år.

www.oslo-o.no

www.mesen.no

Samarbeidspartnere er Bane NOR Eiendom og VisitOSLO.