fbpx [
02.11 - 10.12.2017, 17:00

VAACUM – Ny utstilling på Oslo Ø

2.november, kl.17:00 åpner Oslo Ø sin nye utstilling - VACUUM av Fin Serck-Hanssen. Utstillingen vises på Oslo Ø, som ligger inne i Oslo Visitor Centre i Østbanehallen.

I utstillingen VACUUM har Fin Serck-Hanssen blitt inspirert av en eldgammel form for alternativ medisin. Bildene er tatt av menn som blir behandlet av kopping – en “omvendt massasje”. Mennene Fin Serck-Hanssen har fotografert i Beijing og Haikou, bærer enorme blåmerker spredd over hele kroppen. Som oftest ser fremstilling av kopping smertefullt ut, men ansiktene til disse mennene er avslappede og viser viljestyrke.

Bildenes komposisjon og restriktive fargeskala resulterer formidler en historie om ulike kulturers mangfold. Kina, som på kort tid har gjennomgått enorme omveltninger i økonomi, politikk og ikke minst urbanisering, opprettholder fortsatt gamle tradisjoner innenfor alternativ medisin.

Fin Serck-Hanssen
Fin Serck-Hanssen har gjort seg bemerket både i norsk og internasjonal sammenheng siden begynnelsen av 1980-tallet. Han tok foto-utdanningen i  England og fokuserte på industriell musikk og punk. Senere undersøkte han det homofile miljøet, og portrettene fra denne tiden er hans mest kjente. Han har stilt ut og er representert i en rekke sentrale kunstinstitusjoner, blant annet i Victoria & Albert Museum, National Museum of Photography, Film and Television i England og Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. VACUUM er en dreining i Serck-Hanssens kunstnerskap, men signaturen hans er fortsatt veldig gjenkjennelig. Fotografiene hans åpner for dialog og bevissthet rundt ulike minoriteter i samfunnet.
Du finner mer info om Serck-Hanssen her.

For mer informasjon, sjekk ut eventet her: Exhibition Opening: Fin Serck-Hanssen.

Utstillingen varer fra 2.11.2017 – 10.12.2017
Utstillingen vises på Oslo Ø, som ligger inne i Oslo Visitor Centre i Østbanehallen.

Oslo Ø er en ny arena hvor Oslo baserte artister stiller ut sine verk for et internasjonalt publikum. Galleriet er drevet av Kulturbyrået Mesén og er et pop-up prosjekt som skal vare i et år.

www.oslo-o.no

www.mesen.no

Samarbeidspartnere er Bane NOR Eiendom og VisitOSLO.